Behovsanalys planlösning

Så länge man inte har en obegränsad budget bör man ta sig en funderare över vad man vill med sitt boende. Master bedroom och spaanläggningar i all ära, men vad har vi egentligen för behov?

Fördriver man kvällarna mest i badkaret och gillar bastubad är ett rejält badrum prio, men för egen del blir det en snabbdusch eller toabesök. Förstår mig inte på dem som bajsar och läser tidningen samtidigt. Ett stort badrum blir bara mer att städa. Hellre två små.

Idag hänger tvätten i badrummet. Tvättstuga ett måste, men det har väl alla hus idag?

Sovrummet är till för att sovas i. Elektronikprylar stör sömnen och andra möbler än sängen förblir oanvända i vårt sovrum. En dubbelsäng bör kunna bäddas från båda hållen, storleken på sovrummet anpassas därefter.

Bebben behöver så småningom ett eget rum. Mamma och pappa vill ha minst en unge till. Hellre tre barnrum än ett stort.

Finns det något mer irriterande än ett trångt kök med få bänkytor? Förr i tiden var köket moderns territorium och hushållsmaskinerna var få, storleken anpassades således efter detta. Nu vill vi ha plats med både espressomaskinen och brödrosten och slippa krocka på vägen till kylen. Att laga och äta mat är en social företeelse och stor del av tiden tillbringas i köket hos familjen Andersson.

En öppen planlösning mellan kök och vardagsrum underlättar umgänge. Ljus och rymd är trevligt!

Slutsats:

– 2 mindre badrum.

– Tvättstuga

– Minst 3 sovrum.

– Rymligt kök/vardagsrum med ryggåstak och stora fönster.

//Carolin

2 reaktioner på ”Behovsanalys planlösning

    1. Vilken lysande idé! För små skafferier är faktiskt mer störande än för små garderober. Ett annat praktiskt utrymme som bör finnas i anslutning till köket är en rejäl sopsortering. Nu lägger vi skräpet i garderoben vilket inte är helt optimalt. Ofräsch och lätt att man fuskar och slänger i vanliga sophinken istället. Söt bild förresten. =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s