Väggkonstruktion

Nedan syns A-hus 265 mm väggkonstruktion, något tjockare än många konkurenters.  Plastfolien ligger bakom 45 mm isolering för att den inte ska ”punkteras” vid håltagning för exempelvis eldosor. Viktigt ur energisynpunkt eller en piss i havet? Jag väntar på svar från kommunens energirådgivare.

1. 22 mm träfasad 2. 28 mm spikfläkt 3. 50 mm fasadskiva/isolering 4. Vindpapp 5. 170 mm regel + isolering 6. 0,2 mm plastfolie  7. 45 mm regel + isolering 8. 11 mm OSB-skiva 9. 13 mm gips

//Carolin


En reaktion på ”Väggkonstruktion

  1. Hur skall vi ha det med byggnader. Ångspärr 45 mm på insidan av väggen. Förut var det så att den skulle sitta närmast den varma sidan alltså insidan av gipps.just för att inte få kondens mellan den kalla och varma sidan…  Man kom fram till att 240 mm mineralull var den optimala värme isolering från kylan. Med ynka 170 mm kommer kylan att nå ångspårren med råga. Vad händer då jo som alla vet lägg en plast på ett isolerat betonggolv fuktfuktfukt. Så länge plasten är hel funkar det men inte i längden. Nu kommer parabolnisse och drar en kabel genom väggen. Följden av 10 mm hål kan bli en hel vägg som får rivas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s