Tidlös design

 

 

 

 

 

 

 

 

Arne Jacobsen, 1960, Ultima Thule Ittala 1968, Bumlingen, Atelje Lyktan 1968, Swedish Grace, Rörstrand 1930 och Moccamaster, 1964. Somliga prylar blir aldrig fula. När vi flyttade till nuvarande lägenhet rotade jag fram en gammal Bumlingen-lampa från barndomen som med ett nytt galler blev riktigt fin i vårt kök. Den som ger blod kan samla på Rörstrands servis Swedish Grace som finns i många färger. Vi dricker gärna en kaffetår från Moccamaster i den gröna muggen. AJ-lampan har en prislapp som är lite saftig, men det är klart, slår man ut 6000 kr på en livstid kan det vara överkomligt. Vad är det som gör att en del saker blir klassiker medan lavalampan, som under en kort period kring milleniumskiftet, var väldigt snygg till de terrakotta färgade tapeterna, inte blir det? En lavalampa kan man ställa i förrådet, men ett hus vill man trivas i länge utan att behöva renovera om. Tidlös inredning som inte är tråkigt är en konst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s