En tur till Stockholm

I veckan har vi gjort en minisemester till Stockholm. Jag och bebben käkade middag med en kompis medan Kennet såg Sverige-Holland med sin farbror. Vi missade Hem- och Villamässan med en dag, men besökte några designbutiker istället. På Nordiska Galleriet provsatt vi i designklassikern Ägget. Visst, fåtöljen är fin, men för 51000 kr (på rea) tycker jag den borde vara bekväm också. Jag hade för mig att Svenskt Tenn brukar ha en del intressanta prylar, men i deras provisoriska butik fanns mest tantinredning. På Illums Bolighus fanns däremot tjusig dansk design, men vi sparar slantarna till kontantinsatsen.

Vi bodde på Connect Hotel City som var det billigaste hotellet inom gångavstånd till centrum, som hade egen toalett. Vi blev positivt överraskade! Det låg på Kungsholmen och var ganska nybyggt, med modern inredning. Rummen hade en ekparkett, som gjorde att jag börjar tvivla ännu mer över att lägga furugolv i villan. Kan även tillägga att bebben börjat roa sig med att upprepat slänga träleksaker, allt han kan i vårt nuvarande golv. Hur som helst, eftersom golvet på Connect Hotel var mattlackat gav det en skön träkänsla under fötterna, som faktiskt kan mäta sig med ett massivt golv med hela plankor. Med vitpigmentering kanske det skulle vara lika snyggt som vitbetsat furugolv. I badrummet var tvättställ och avställningsyta i Corian, ett dyrt kompositmaterial som på senare år synts flitigt i många inredningstidningar. Fint när materialet gör det möjligt med ett tvättställ/diskho och bänkskiva i ett enda stycke, men på nära håll tycker jag det gav ett plastigt intryck och misstänker att den porösa ytan inte är särskilt reptålig.

När vi kom hem hade vi fått Konradssons kakelkatalog i brevlådan. Vi är ökända hos brevbärarna för alla kataloger vi beställer hem, men vad är bättre än ruggig höstkväll än att krypa upp i soffan med en kopp te och lite inspiration? På TV visar de ändå bara program med gammalt bästföredatum (syftar på Fångarna på Fortet och Robinson).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s