Prio tillval

Vi reserverar oss för att nedanstående är cirkapriser för tillval på LB-hus Classicserie och A-hus Basicserie. Priserna är tagna från andra husbloggar och behöver alltså inte vara de senaste siffrorna från hustillverkarna. Återkommer med aktuella siffror. Har man tur lyckas man förhandla till sig tillval och ibland har hustillverkarna kampanjer.

Utan inbördes ordning.

PRIO 1

– Ryggåstak 40 0000 kr LB-hus, 50000 kr A-hus (standard Classic 140)

– Parkett 13 mm 8500 kr LB-hus (standard A-hus)

– Rostfria vitvaror 12000 kr LB-hus

– Lådor istället för skåp i köket 6500 kr LB-hus

– Grå/svarta takpannor 24000 kr A-hus (standard LB-hus)

– Förlängt tak till Classic 140 70000 kr (Kennet)

– Klinker/kakel (ingår upp till 300 kr/kvm i hall, badrum och tvättstuga, men oklart hur utbudet i den prisklassen ser ut).

– Förberedelse luftintag kamin 2250 kr

PRIO 2

– Granitbänkskiva 25000 kr?

– Förlängt tak till Classic 140 70000 kr (Carolin)

– Totalhöjd köksluckor 5500 kr LB-hus

– Liggande panel 40000 kr ? LB-hus (standard A-hus)

– Isolering innerväggar 10000 kr LB-hus (standard A-hus)

– Extra fönsterdörr 6000 kr

EV KÖPA SJÄLVA

– Braskamin

– Skjutdörrsgarderober

– Inredning klädkammare

– Inredning badrum

– Badkar och duschvägg

//Carolin y Kennet

3 reaktioner på ”Prio tillval

 1. Perfekt att göra dom ni gör och väga fram och tillbaka.Kan tipsa om att Eksjöhus också har en lite billigare serie som vi tittade på när vi valde hus. Vi valde främst bort dessa pga av att vi inte gillade deras planlösningar.

  Andra parametrar som kan vara intressanta att kolla på är

  *Vilken sorts uppvärmning
  *Energikalkyl
  *Råspont eller board om man tycker det är viktigt.

  Det där med att förhandla till sig tillval är nog ingen lätt match. Vi försökte pruta på priset men det fungerade inte alls. Då ville vi få uppgraderat med 13 mm golv, fungerade inte heller. Tror kalkylerna är väldigt tighta på ”ekonomi husen”.

  Har man kontakter och vill ta lite risker kan ju halventrepenad vara ett sätt att spara pengar.

  Och en sista grej. Glöm inte få förberett för kamin om ni ska sätta in den själv. Tror det kosta runt 2000 kr för oss. Då sätter dom luftintag i plattan.

 2. Tusen tack för tipsen!

  Har tidigare skrivit lite om A-hus väggkonstruktion och försökt räkna på hur mycket man tjänar energimässigt på den i förhållande till LB-hus variant. Konstaterar att det går på ett ut eftersom LB-hus har bättre fönster.

  När det gäller uppvärmning kör ju det flesta husföretagen på frånluftsvärmepump. Trivselhus har bergvärme som standard, men då är ju deras hus dyrare också och tar rätt lång tid tjäna in slantarna. Vet inte om det lönar sig mer med bergvärme om man har ett större hus, men det är absolut något vi måste läsa in oss mer på. Ska ju gå att få som tillval hos andra.

  Trodde jag hade skrivit kaminförberedelse på prio 1, måste uppdatera. =) Har ni fixat själva kaminen själva? Tänker om man tjänar på det.

 3. Vi valde först att ha kamin, sen när vi valde att vi skulle bygga carport med LB-hus avbeställde vi kaminen. Men nu bygger vi inte carporten pga annat klydd, se inlägg i min blogg. Lägger nog dom pengarna på tillval och sätter in kamin vid senare tillfälle. Det man gör då är att man gömmer luftröret under golvet och öppnar upp när man installerar kaminen. Om man inte gör det innan inflyttning.

  Sant som du säger om uppvärmning. Har kollat lite på siffror och bergvärme och jordvärme är något effektivare än frånluftsvärmepump. Men detta var ingen direkt prioritering för oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s