Möten med hustillverkare

Igår hade vi barnvakt en heldag och besökte hustillverkare. Det blev tre långa möten med försäljare från Myresjöhus, A-hus och LB-hus.

Säljaren från Myresjöhus berättade om sin totalentreprenad och vikten av att anlita egna byggare. Lokal kakelleverantör är BL-interiör. Vi tittade på Åhus och vinkelhuset Vivo, vilka alternativa planlösningar som finns och standard och tillval. Vi har varit på Åhusvisning tidigare och det fanns även ett till med omgjort kök som vi kan åka och titta på till veckan.

A-hus hade ett nytt koncept som innebär att om man inte önskar standardutrustningen eller vill lägga till från A-hus tillval, kan man köpa in det själv, utan att det blir ett ofördelaktigt avdrag. Hustillverkarna har annars ofta en ganska dålig deal om man vill lägga till utrustning utanför sortimentet. A-hus vill sälja själva huskroppen, med sin treskiktsvägg, det invändiga tillhandahåller de om kunden vill. Köper man t ex badrumsinredning själv, kopplar de ändå in det. Gamla Basic 139 heter numera Skeppsvik och kan göras om lika obegränsat som övriga hus, utan pristillägg. Vi tittade framförallt på Torekov och Smygehamn och vilka alternativa planlösningar det finns i husen.

LB-hus vill profilera sig som den trygga hustillverkaren, med P-märkning, provtryckning och tydlig kommunikation för att undvika missförstånd och glädjekalkyler. Vi tittade på Classic 140 och Classic 135. Båda husen finns här i närheten, så säljaren skulle återkomma med tider för husvisningar. Kakelleverantör är BL-interiör och det är inga extra arbetskostnader för stora kakelplattor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s