Provtryckning

Isoleringstjocklek i tak, ytterväggar och grund, ev. träfiberskiva, placeringen av plastfolien i ytterväggen och fönstertyp har jag tidigare nämnt som faktorer som kan påverka värmeläckaget i ett nybyggt hus.

En annan viktig faktor är förstås att huset sätts ihop rätt. För att säkerställa en god kvalitet i montagearbetet bör man provtrycka huset. Med en tillräcklig temperaturskillnad mellan ute och inne kan läckor spåras med en värmekamera. Byggreglerna ställer inga direkta krav på tätheten, men 0,6 l/s brukar anses som ok, även om man så klart bör ha en målsättning som är något lägre. Man bör göra upp med hustillverkaren om ett högsta värde, så att ett ev. läckage åtgärdas.

Det spelar ju ingen roll om man har gummistövlarna på sig en regnig dag om det är hål i sulan.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s