One Tonne Life

One Tonne Life projektet handlar om att leva klimatsmart och minimera utsläppet av CO2.

Följande kan man läsa på hemsidan:

”En genomsnittlig svensk genererar i snitt ca 7 ton COutsläpp per år. Vad krävs egentligen för att leva klimatneutralt? Familjen Lindell antog utmaningen och flyttade in i One Tonne Life huset i januari 2011. Till sin hjälp hade de ett energismart hus, en elbil och en expertpanel till hjälp.”

A-hus är de som levererar huset och letar man lite kan man hitta en del bilder och text kring produktionen av ett A-hus. I projektet finns en expertpanel som hjälper till med sina respektive specialområden. Visst får man ha i åtanke att dessa experter representerar olika företag med produkter som är med i projektet och får reklam men panelen kommer också med en hel del matnyttigt om hur man lever klimatsmart (val av mat är väldigt viktigt…) som är intressant att läsa.

Till stor del tror jag att det handlar om ett ändrat tankesätt hur vi lever vår vardag väl så mycket som att köpa nya, klimatsmartare produkter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s