Bygglov

Bygglovsansökan är inlämnad. Efter ett halvårs funderande har vi bestämt oss för vilken fördelning av kvadratmeter som passar oss bäst. Sällskapsytor som kök och vardagsrum samt en väl tilltagen groventré med klädförvaring har prioriterats. Sovrummen är därför mindre. Planlösningen skapar närhet mellan varje rum. Står jag i köket har jag koll på hela huset. Samtidigt finns en skjutdörr som så småningom ger barnen en egen del i huset, med ett allrum och en toalett.

Några ändringar är gjorda på ursprungsritningen:

– Bredare mellanrum mellan fönstren i vardagsrummet för att skapa plats för kaminen.

– Altandörr i allrummet i stället för i sovrummet.

– Större klädvård för att rymma garderober och därmed mindre badrum och föräldrasovrum.

– Klädkammare och garderob byter plats för att skapa mer utrymme i klädvården.

– Zickzackvägg i de mindre sovrummen för inbyggda garderober.

4 reaktioner på ”Bygglov

  1. Ett litet tips är att välja en dörr med fönster till klädvården om ni bara har ett långsmalt fönster. På så sätt får ni in mer dagsljus och behöver inte använda lampan lika ofta.

    Annars ser er planlösning klockren ut. I princip ett classic 140 😉

    Vi är supernöjda med planlösningen. Och precis som du skriver så har man full koll på hela huset från kök och vardagsrum. Idealt för småbarnsföräldrar.

  2. Vi har valt en slät dörr till klädvården för att man ska fatta att det inte är en gästingång, hade inte tänkt på det där med ljusinsläppet. Eftersom dörren till klädvården är vit och den andra svart borde man ju fatta ändå, men frågan är om man kan ändra till en dörr med fönster när invändiga och utvändiga val redan är gjorda…

    1. Har för mig att vi ändrade till silvriga fönster ganska sent. Men det skadar aldrig att fråga. Om det ingår en ringklocka så sitter den på huvudentren men man vill ju som sagt att gästerna kommer in genom huvudingången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s