Villaliv

Än så länge får vi nöja oss med föräldrarnas villa under tiden de är bortresta. Vi har lärt oss att ju mer utrymme desto fler grejor drar man på sig eller desto fler grejor sparar man.

Samtidigt innebär villalivet fler prylar. Gräsklippare, diverse trädgårdsattiraljer, barncyklar, skidor, sparkar (självklarhet i norrländska byar) och utemöbler.

Kanske blir vi tillräckligt vuxna för att skaffa egen borrmaskin och skruvdragare. Frågan är om vår generation någonsin kommer att sluta låna av våra föräldrar. Vi lånar stugor, bilar, båtar och verktyg som aldrig förr. Varför köpa eget när man kan låna? Kanske har det alltid varit så. Man är barn så länge föräldrarna lever. När jag var 17 trodde jag att jag blev vuxen när jag fyllde 18, när jag var 18 trodde jag att jag blev vuxen när jag flyttade hemifrån. Sedan trodde jag att föräldraskapet var brytpunkten. Nu vet jag att det inte heller är att skaffa sig ett eget hus.

Gröna blad.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s