Fika på Rost och Reglar

Min farfar var en skicklig möbelsnickare på den tiden då det fanns en efterfrågan på specialbeställd snickarglädje, innan IKEA slagit igenom och då möbler överlevde sina ägare. Pipröken har lagt sig för decennier sedan, men alla maskiner, skruvar och plankor finns kvar. Om han skulle kunna se mig nu skulle han nog småle. Glad åt att radion i snickeriet står på. Förundrad över hur jag kan få för mig att underredet av hans rostiga arbetsbänk som stått i skogen i många år kan bli ett matbord.

Underredet tvättades med såpa. Reglar (45*220) kapades i samma längder som underredet, betsades och monterades med träskruv. Färghandlaren blandade betsen med hälften så mycket vit färg än vad som är normalt för att inte det obehandlade träet skulle bli för vitt, utan bara ljusa upp det och undvika att det gulnar.

Voilá!

2 reaktioner på ”Fika på Rost och Reglar

  1. Vilken extreme makeover av järnskrotet och superfina bilder. Nu längtar vi hem till Sverige.

    M och C

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s