Energikalkylen

Energimyndighetens Energikalkylen är ett bra verktyg för villaägare som vill få koll på vilken påverkan olika investeringar och åtgärder har på energiåtgången i just deras hus. Att sänka temperaturen en grad kan innebära en intjänad 1000-lapp per år, att investera i snålspolande armaturer ytterligare en 1000-lapp. Andra åtgärder som att laga mat med lock, sänka temperaturen i frysen, lufttorka tvätten, använda lågenergilampor och inte stand-by läge innebär någon eller några 100-lappar. Tillsammans blir det en  bra vinst för plånboken och miljön.

Det ska verkligen bli spännande se hur mycket man kan påverka driftkostnaden i huset.

2 reaktioner på ”Energikalkylen

  1. Det blir frånluftsvärmepump. Vi resonerade att det tar för lång tid att räkna hem bergvärme i ett så litet hus (såklart svårt sia om framtidens elpriser). Har hört att det ska vara bra med FTX, dock har vi ingen budget för det då det är mycket annat som kostar.

    Lycka till med bygget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s