Cord cutters

I och med flytt till nytt boende så sa vi upp ComHemkanalerna och med dom alla sportkanaler. I nya lägenheten är det Boxer eller Sappa som gäller men det visade sig vara antingen dåligt utbud eller dåliga erbjudanden (dyrt) och med tanke på att vi bor här en begränsad tid så kändes det som att (fotbolls)säsongen 12-13 skulle få följas lite här och där.

Men det visade sig att Viasat bjuder befintliga kunder på Viaplay (stream via nätet) och med hjälp av kontakter så har jag kunnat pröva på tjänsten de senaste dagarna. Allt är förstås relativt men kvalitén på tjänsten kändes helt ok. När det dessutom ingår en mängd kanaler och sport så känns det klart prisvärt, 199:-/mån. Ikväll visar TV4sport Extra el Clasico (Hala Madrid!) och franska ligan med Zlatan kommer också visas på denna kanal. För 79:-/mån (bindningstid 1 år) får man TV4 play premium där det också ingår flertalet vanliga kanaler och sportkanaler.

Båda paketen har appar till iOS vilket innebär att vi kan streama från iPad/iPhone till apple tvn. Smidigt.

Att skippa tvboxarna är kanske framtiden? Vanlig antenn för svt 1 och 2 HD och stream för övriga kanaler. Jag är dock fortfarande svag för HD kvalité från digitalbox, men vi ser väl hur känslan är om ett knappt år, plånboken är nöjdare om inte annat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s