Back to the 80´s

Jag fyndade ett svart bord med kromade ben och tillhörande bauhausstolar i mina föräldrars förråd. Härligt fulsnyggt! Stolarna är trasiga men jag hittade Svenska Inredningar där man man kan beställa reservdelar, så jag tror att en restaurering får bli mitt nästa inredningsprojekt. Jag minns barndomens fredagmiddagar, skönt gungande med rotting i rumpan, en tallrik med fläskkotlett och pulverbea och en halv flaska XL-cola som delades rättvist med storebror.

Inspiration från Vårt Nya Hem

1928 formgav Marcel Breuer stolen som hade sina glansdagar under 1970-80-talet. Han var verksam vid Bauhaus, en skola för konst, formgivning och arkitektur i Tyskland 1919-1933. Skolan ville föra samman finkulturen med det då lägre stående hantverket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s