Spara eller slösa 2

Glömde några saker när jag tidigare skrev om hur vi tänkt kring olika investeringar, så bäst att göra en komplettering.

GARDEROBER

  • Vi köper garderober från Elfa genom A-hus. Vi kom fram till att det inte skulle bli billigare att köpa in det själva. IKEA hade varit ett alternativ om de inte gjorde sina skjutdörrsgarderober i standardstorlekar. Jag kan nämligen inte rekommendera att köpa fel storlek och kapa av skenorna. I förra lägenheten fick vi dras med knarriga garderobsdörrar och svåröverskådlig klädförvaring p.g.a den dumsnåla lösningen. Samtliga garderober kommer att vara i spegelglas. Speglar är ett ypperligt sätt att förstora ett rum på, men vi får se om det är en smart lösning i ett barnrum.

INREDNING KLÄDVÅRD

  • Vi kommer att köpa IKEAs Faktum Applåd Vit med utdraglåda till klädvården. Det blir alltså samma skåp som i köket.
  • IKEAs vita bänkskiva i laminat Fyndig fungerade utmärkt i vårt förra kök. Vi slängde ut köksbänken i valnöt för att slippa underhållet som den krävde. 299 kr för 220 cm är ett fynd, den blir perfekt att vika tvätt på i klädvården.

BELYSNING

  • Vi hade först tänkt oss en massa inbyggda spottar i taket. Nu har vi tänkt om, för hur snygga är dessa om tio år? Det kan bli bökigt med en massa hål i taket, den dagen man är less. Då är det bättre med utanpåliggande spottar som både är billigare och lättare att byta ut. Undantaget är köket där vi kommer att ha fyra smala fönster och tänker oss en spott i varje fönstersmyg.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s