Interiör Bolibompa

Jag vet inte om det är något nytt eller om det är för att vi har blivit småbarnsföräldrar, men det verkar som om barnrummet har blivit det nya vardagsrummet. Var och varannan tidning har tips om hur barnkammaren ska inredas. Själv förvarade jag rätt länge mina leksaker i ett köksskåp. Man ville ju ändå mest hänga runt mamma och pappa. Behovet av att låsa in sig på kammaren kom nog en bra bit upp i skolåldern. Nåväl, jag kan inte klandra dem som tycker det är kul att även piffa barnens rum, men det tenderar ju ofta att bli lite too much, typ extreme home makeover med prinsess- eller biltema. Barn kan ju gå in rätt hårt för vissa saker, men det går över lika snabbt. Plötsligt kanske det inte är så kul med Hello Kitty över hela väggarna. Då blir det både dyrt och drygt att göra om.

Leksaker är ofta färgglada, så jag tror på en ganska neutral inredning, speciellt om barnet sover i sitt rum. Tänk Feng Shui. För vem kan somna i en Blixten McQueen i racerfart eller med Star Wars figurer som nattar? Bra förvaring med lådor som man bara kan ösa i alla leksaker i på kvällen är möjligtvis en bra investering.

När jag ändå drar igång och moralpanikar, tycker jag inte att man behöver köpa så vansinnigt mycket leksaker. Hellre få men med kvalitet som håller i generationer. Man kan låna av varandra och leta upp plastfria grejor från den egna barndomen, om mor- och farföräldrarna har sparat.

Jag har fyndat en lampa med Fablernas Värld, ett populärt barnprogram på 70-talet och en gul utdragsäng från min egen barndom. Min mamma undrade vilken färg jag skulle måla sängen, men jag tycker den är helt fantastisk som den är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s