Ullmattor

Ryamattan börjar ha gjort sitt. Trots upplivningsförsök på kemtvätten ser den ut som en ledsen mopps som aldrig fått pälsvård. Den har troget tjänat oss som smuluppsamlare och innehåller säkert många arkeologiska fynd. Kanske kan den på ålderns höst få ligga på sovrumsgolvet om den döljer värsta sidan under sängen, men i vardagsrummet är det dags för en ny. Det får gärna vara en stor matta i ull som får breda ut sig i mitten av rummet och som rymmer hela möblemanget. Ull är ett tåligt och smutsavvisande material.

Jag är väldigt förtjust i IKEAs Stockholm Rand.

Mio har en hel del fina nyheter, bl.a Hemse som finns i flera färger och nyanser. Jag gillar framförallt den senapsgula som skulle matcha kudden Harlequin Cushion från Ferm Living.

För en mer tidlös och skandinavisk stil är en grå ullmatta klockren. För hur sugen är man på mustiga höstfärger på våren och blommigt kring jul? Björk är en ljusgrå ullmatta från Design House Stockholm. Möbelkedjorna har billigare alternativ i samma färgskala.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s