Nytt elavtal

Från och med idag är det möjligt att köpa el per timme. Tecknar man ett sådant avtal ska elbolagen kostnadsfritt tillhandahålla ny elmätare om inte den befintliga redan klarar av timavläsning. Genom att vara aktiv och kontrollera elförbrukningen kan man snåla när det är dyrt, vilket ofta är dagtid och köra tvättmaskin, diskmaskin etc när det är billigare, oftast på nätter och helger. Mest kan man tjäna om man kan anpassa värmesystemet till elpriset. Fortum beräknar att en aktiv kund kan spara upp till 15 %. I förlängningen borde det nya avtalet leda till en teknisk utveckling som inte bara innefattar ett större utbud av vitvaror med timerfunktion, utan också vitvaror eller värmepumpar som har en inbyggd kapacitet att läsa av elförbrukningen och anpassa sig efter den, utan att det kräver något av elkonsumenten.

Läs om nyheten på Ny Teknik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s