Idéer till hallen

Eftersom vår tvättstuga/groventré rymmer en stor skjutdörrsgarderob för förvaring av familjens ytterkläder, kan hallens funktion vara mer välkomnande. Gästerna är inte i behov av obegränsad klädförvaring, det kan istället vara trevligt med en bänk att sitta på och en enkel tamburmajor att hänga rocken på. Med en öppen planlösning får hallen harmonisera med övriga rum och det finns plats för tavlor och möbler som inte nödvändigtvis behöver vara praktiska.

Sticks från SMD Designs, klädhängare som skapar plats till annat. Hayman Big från SMD Designs, med en knippe rundstav kan man bygga en liknande tamburmajor. Vill man slippa skruva och att hängarna spretar mer regelbundet, behöver man bara vira ett rep eller en läderrem runt pinnarna. Ture, EM är en mer klassisk tamburmajor. Sittbänken Jacob från Mio rymmer vantar och mössor och Enter från Stalands har ett lock och en dyna.

Toy från Normann Copenhagen fungerar lika bra i sovrummet som i hallen.

Cutter från Skagerak har en enkel men fin konstruktion. Kennet vill bygga trall med stående reglar, kanske räcker det med en sittbänk.

Fårö från Gad är en kvalitetsmöbel med en mängd olika klädslar att välja mellan, men smakar det så kostar det.

Inspirationsbild från Hus och Hem. En vägghängd bänk bygger man lätt av några ikeaskåp t.ex ur serien Bestå. Tänk bara på att monteringen blir riktigt gjord så inte tjocka släkten får en obehaglig överraskning. Ryggstödet med reglar känns som överkurs.

Bilder från Sommar med Ernst. Tamburmajor av böjda kopparrör och en parasollfot eller av en målad trädgren. Bänken för vedförvaring gjord på murade lekablock och betsade träplankor kan lika gärna stå i hallen som i vardagsrummet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s