Rörigt

Nu går det fort på bygget. På onsdag gjuter de plattan och innan dess ska det ner en massa rör i marken som vi inte tänkt på. Nu är det viktigt vara anträffbar på mobilen.

Kommunen tar drygt 8 000 för utstakning (redan betalt med bygglovet) men vill att byggherren kommer med 40 m brädor som de ska använda när de märker ut var huset ska stå. Inget man varken har hemma eller som ryms i bilen. Som tur är har UE styrt upp det åt oss. Check!

Hann bli lite nervös när jag läste på Umeå Energis hemsida att man ska begära in en offert från dem och att det sedan var en liten process innan man skulle få elen inkopplad. Men efter ha ringt dit fick jag veta att det inte är nödvändigt, offerten skickar de när elinstallatören har gjort en sk. föranmälan. När man sedan får ett anläggningsnummer är det fritt fram att välja elavtal. Umeå Energi tillhandahåller speciella rör för eldragningen, som byggherren själv ska hämta ut. Då rören är 6 m långa ryms de inte heller i en vanlig bil. Som tur är har UE även här erbjudit transport. Check!

20121108-152243.jpg

Vi vill ha tilluft till kaminen, men trodde att det var projekterat och klart. Tydligen är det skillnad på kamin och kamin när det gäller storlek på röret. Det är också viktigt att kaminens exakta placering ritas ut. Det ska vara ett säkerhetsavstånd från väggen på 15 cm, men hur blir det när kaminen är vridbar? Kennet räknar cosinus och kommer fram till ett lämpligt avstånd. Vi hade inte heller tänkt på att altanen påverkar var tilluften ska komma in, så röret måste dras hela vägen till kortsidan av huset. Byggexperten som ska installera kaminen erbjöd sig komma förbi med rör till det idag. Check!

Vi ska ha vägghängda toaletter och måste meddela om vattencisternen ska vara inbyggd i väggen eller om man ska ha en litet utskjut som blir som en liten hylla och vi bestämmer oss för alternativ nr 2. Check!

Vattenutkastaren är placerad på entrésidan och vi har klurat på om man ska ha en till på andra sidan. Kennet sms:ar och hetsar lite att han måste meddela VVS-killen hur vi vill ha det. Jag svarar i smyg under mötet på jobbet, vi nöjer oss med rådande placering, då den kommer vara nära både biluppfarten och det eventuella trädgårdslandet. Check!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s