Förstahandssortering

Det börjar redan vara dags att beställa hem köket från IKEA och därmed styra upp källsorteringen. Istället för en klädkammare till sovrummet, blir det ett förråd i tvättstugan som ska göra oss till bättre miljövänner. Har man inte plats för sorteringen blir det lätt att man fuskar. Idag lägger vi allt i samma sorteringspåse vilket gör att man slamsar och inte sorterar vissa saker. Ajabaja! Nu ska vi ta källsorteringen till en ny nivå och som vanligt underlättar det med bra prylar. Säga vad man vill om IKEA, men de har bra sorteringslösningar.

Sortering

Under diskbänken behövs smidig förvaring för soppåsen, kompostavfallet och ursköljda mjölkpaket. IKEA har ett set med lådor för köket, Rationell. När man samlat på sig några mjölkpaket tömmer man i ett större kärl i förrådet. Tunnan Knodd och rullvagnen Råskog, för lite snyggare förvaring.

hyllor

I förrådet behöver vi hyllor som rymmer stora kärl för glas, plast, papper och kartong och några mindre för lampor, batterier etc. IKEA har många bra lösningar, bl. a hyllan Gorm och avfallskärlet Sortera.

2 reaktioner på ”Förstahandssortering

  1. Har själv använt hyllan Gorm. Men de tar mer plats än man får plats att ställa saker på dem så jag har bytt till vanliga konsoler och långa vita hyllplan. Man får plats med mycket mer. Och så kan man variera hyllplansdjupen. Benen på Gormhyllorna tenderar att vara i vägen när man ska ta ut lådor.

    Mvh Emma

    1. Tack för tipset! Det finns en hylla i zink från Ikea som är fin men den är nog inte tillräckligt djup, så öppna hyllplan är nog bättre. =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s