Oh, häll

Idag har Norrsten mätat vårt kök så vi kan göra beställningen på bänkskivan som har en leveranstid på tre veckor. Nu till kruxet. Det må vara ett I-landsproblem, men hur hittar man en induktionshäll till ett rimligt pris som är anpassad för planlimning? Vi upptäckte att hällen som vi tänkt beställa har tre fasade kantar. Det skulle nog inte vara ett problem att planlimma hällen om alla kanter var lika fasade, men nu verkar det som de flesta hällar har fasning på alla kanter utom den bakre, alternativt en stålram. Jag hittade en häll utan ram från Siemens till ungefär samma pris som den vi tänkt oss, men upptäckte att den bara hade en anslutningseffekt på 4600 W medan de flesta hällar har 7200 W. Inbillar mig att den är sämre på att värma upp snabbt, så den är inget alternativ.

En tanke slog mig, om vi hittar en häll som går att planlimma, vad händer när den går sönder och måste bytas ut? Då kan det vara svårt att hitta en i rätt storlek. Bänkskivan i granit har vi ju tänkt behålla ett bra tag längre. Nu lutar det åt att ge upp tanken om planlimning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s