Lördagsnöje

Dags för inhandling av piffet och vi drar kosan till IKEA. Det behövs en ny matta till allrummet och jag vill ha en i ull. Kennet var lite skeptisk till Stockholm Rand, då han ser den på jobbet varje dag, men fick ge med sig. Jag har läst någonstans att har man väl börjat använda sängkläder i linne vill man inte ha något annat, så vi slog till på IKEAs variant. Det blir vita linnegardiner från golv till tak i vardagsrummet, allrummet och föräldrasovrummet. Har gett mig den på att jag ska sy nya dynor till en liten fåtölj som min pappa gjort på slöjden en gång i tid. Jag tror det kan bli hur fint som helst med ett prickigt rött tyg i barnrummet. Hoppas bara min storasyster kan hjälpa mig på traven, jag föredrog nämligen träslöjd i skolan.

Kastrullerna måste bytas ut till en sort som klarar induktionshäll och vardagsglasen och bakbyttorna behöver kompletteras. Lampan Hektor kommer matcha fint till ytterdörren. Den finns även i en större modell för den som behöver en ny lampa ovanför köksbordet. Jag gillar den grafitgrå färgen och den industriella formen. Badrumsinredning är i regel snordyrt. Om man inte handlar på IKEA. Det blir Sävern toalettrullehållare och handdukskrokar som borde matcha de kromade lamporna som vi köpt sedan tidigare. Pallen Frosta är en kopia av Alvar Aaltos E60, men den är minst lika fin ändå. Funkar fint som sängbord. En klädbetjänt är perfekt förvaring av kläder som är använda, men inte tillräckligt skitiga för tvättkorgen. Vi har Mulig klädbetjänt sedan tidigare, men man behöver ju var sin.

Puuh, det blev en del inköp! Jag kan rekommendera IKEAs App som både visar lagersaldo och hyllplacering. Det är bara att fylla på med grejor allt eftersom man kommer på vad man behöver. På ett par timmar kunde vi bege oss hemåt.

ikeaStockholm Rand ullmatta, Sävern toalettrullehållare, Hektor lampa, Blanda Blanka skål, Linblomma påslakanset, Favorit kastruller, IKEA 365+ glas, Hildis metervara, Aina linnegardiner, Mulig klädbetjänt och Frosta pall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s