De första skråmorna gör ondast

Jag är inget fan av starka lösningsmedel men vad gör man inte när man upptäcker en stor rund fläck på granitskivan i köket, sviter från fredagsmysets flottiga popcornspanna. Trodde granit tålde allt, men tydligen inte fettfläckar som legat och dragit in. Granit har små porer som suger åt sig fett som gör skivan missfärgad. Bästa vardagsrengöringsmedlet är såpa och vatten (diskmedel kan lämna en ful hinna). Men vad gör man när det inte räcker? Efter att ha googlat i panik tycks lösningen vara att gnussa med aceton, t-röd, thinner eller något liknande. Man kan blanda det med potatismjöl till en pasta som man stryker på och tar bort när det torkat. I värsta fall försvinner fläckarna aldrig. I vårt fall försvann den åtminstone nästan. Förmodligen är det bara vi som ser fläcken. Det är som med märket i golvet efter tallriken som slant ur handen, anstränger man sig så syns det. De första skråmorna gör ondast, men man måste ju få leva också.

5 reaktioner på ”De första skråmorna gör ondast

  1. Usch jag förstår precis hur det känns. Kommer att göra ont de första skråmorna i vårt hus också.
    En fråga: Köpte ni Allan som fasadbelysning? Och är ni nöjda med den? Visst lyser den både upp och ner? Och hur funkade det att byta ut till LED-lampor? Dags att bestämma utebelysning för oss :).

    1. Jepp vi har Allan utebelysning. Lyser upp och ner och tycker den är riktigt fin. Bra pris också, kan ju lätt dra i väg när man ska ha flera st. Har inte bytt ut till led än, men kan utvärdera när vi gör det, ska då funka enligt elektrikern.

      1. Tack! Har varit runt och kikat ikväll och Allan är den jag fastnat för. Är det bara att byta ut till led eller måste man bygga om hela lampan? Kan inte sånt där 🙂

  2. Det fungerar tyvärr inte att byta ut till LED i Allan, utrymmet i armaturen är för trångt för att rymma LED-lampor med G9-sockel. Hoppas utvecklingen går framåt så de kan göras lika små som halogenvarianten. Armaturer med GU10 bör däremot inte vara några problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s