Trädgårdsarbete

Lördagens lunchunderhållning fick den lokala grävmaskinisten stå för. Lagom till kaffet mullrade en stor grävmaskin upp på tomten. Efter en timmes arbete hade han skrapat bort sly och stenar och jämnat till en stor del av tomten. Det är först till veckan han ska dra igång på riktigt med att fylla upp där det behövs och lägga ut matjord så vi kan så gräsmatta. Vi konstaterade att vi måste ta bort några fler träd för att han ska komma åt med skopan och för att vi ska få kvällssol. Det är också tydligen så att björkar är känsliga för fyllnadsmassor. Så lite som en decimeter kan ta kål på dem. Lika bra gallra nu när grävskopan kan ta bort stubbarna. Svärfar hade som tur var tid att komma förbi med motorsågen. Det hade varit trevligt med lite trädgårdsarbete, men jag jag fick stå i fönstret med barnen och titta på medan en vemodig (trädälskande) make styrketränade med stockar. Nåväl jag får väl kanske vara den som slänger ut gräsfrön när grävarbeten är klart. Nu är vi i alla fall igång igen efter ett par veckors stiltje.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s