Gräsligt

När matjorden skulle läggas ut på tomten sjönk traktorn ner så pass att vi fick rådet att vänta med gräsmattan till våren så det hinner sätta sig. Risken är annars att vi får en ojämn gräsmatta. På baksidan där matjorden redan är lagd kan man däremot inte vänta med att så.

Efter lite research på nätet beställde vi Weibull Extra Green gräsfrö. Det ska ge en tät och fin gräsmatta som kräver färre klippningar eftersom gräset inte växer lika snabbt som andra sorter. Nästa sommar får vi utvärdera om det stämmer.

IMG_5916

Vi började med att kratta matjorden jämn, sedan använde vi en spridare som fördelade ut fröna och slutligen en gallervält som blandade fröna med jorden så att de inte blir fågelmat. Spridaren fick vi låna av mina föräldrar och gallervälten hyrde vi över helgen för en hundring från OF.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s