Ungersk syrén

Jag trodde vi skulle behöva hyra en släpvagn för att få hem 70 syrenplantor från Hanskogs plantskola, men de rymdes i två sopsäckar i skuffen på bilen. I slutet av september är det lämpligt att plantera ungersk syrén. Det går bra på våren också, men vi vill ju få upp den så snabbt som möjligt.

Med rätt förarbete är 35 m häck uppe på nolltid. När vi finplanerade tomten fick grävaren göra en ränna i marken och igår kom han förbi en liten stund och fyllde den med matjord. Sedan satta Kennet och min mamma plantorna med 50 cm avstånd och några fristående buskar. Grymt skönt att vi kan bocka av det från listan!

Till våren ska de beskäras, sedan växa fritt. Eftersom tomten är ganska stor och vi vill insynsskydda från vägen tror jag det blir bra med en tät och friväxande häck. Dessutom är ju lila syrénblommor så fina och luktar barndomens sommar.

Lånad bild från E-planta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s