I väntan på Arne

Det är först nu när höstmörkret lagt sig som en ridå utanför fönstret som man märker om man har rätt belysning. Vad som saknas är en läslampa eller två. Helst en Arne.

Men med två ungar måste man vara realistisk. När den förra från Coop hamnade i backen och gick sönder brast inte mitt hjärta. Det hade det gjort om det varit en AJ-lampa från Louis Poulsen för drygt 6000 spänn. Det får bli en sådan när barnen flyttat hemifrån.

Golvlampan Cato från Belid matchar ju i alla fall våra takspottar. Dessutom har den en energisnål LED-lampa och finns till kampanjpris på Mio. Men lite tråkig är den allt.

Då sofforna står i mitten av rummet kanske det å andra sidan är bättre med en pendel i taket, så man slipper snubbla på några sladdar. Belid har pendlar som kan kopplas ihop med spotskenan, så slipper man fula kabeldragningar i taket. Picasso är riktigt fin, men den är oförskämt lik ännu en designklassiker från Louis Poulsen, nämligen PH5.

Ett ytterligare alternativ är en lampa som går som en båge, vilket gör att man kan ställa den en bit ifrån soffan. Här Swing från Mio. Men har vi inte sett det rätt länge nu? Kennet ville ha en sådan i rostfritt när vi slog våra påsar ihop för ett halvt decennium sedan. Kanske blir modellen en ny klassiker. Vi får helt enkelt klura på vad som ska lysa upp läshörnan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s