Advent

Äntligen får man pynta och gärna med saker som bär med sig minnen från barndomens jular. När jag var liten var det roligare än självaste julafton. Då gick jag all-in med girlanger á la Konsumcharken, minigran med färgglada lampor och tomtegardiner. Farmor, även kallad Virvelvind var min bundsförvant. Numera får jag hjälp av ett 2-årigt yrväder.

IMG_6726

En uppdaterad julkrubba. Lyktan var en 30-årspresent från kollegorna och figurerna kommer från farmor.

adventGammelmormors elljusstake är egentligen storebrors arvegods, men när man lämnat landet sedan snart tio år tillbaka får man räkna med att den lånas bort. Trots moderna LED-lampor blev det ett riktigt varmt sken i köksfönstret. De fyra små tomtegummorna med julgransljus kommer från farmor.

IMG_6748Ingen jul utan tomtar. Tomtestugan som får stå i skruttens rum var även den min farmors. När jag var liten var den magisk. Nu är tomtarna fler och kanske blir den storluvade från svärmor barnens favorit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s