Klockan slår

2013 är snart till ända, egocentriskt, men egendomligt nog det mest osjälviska året i mitt liv. Första halvan med enorm materiell fokus, det var beslut om dörrhandtag, belysning, nyanser av vitt etc, ett gigantiskt boande med andra ord.

Samtidigt växte magen och oron att vi inte skulle hinna flytta in i tid. Men familjen blev större lagom till att den sista flyttkartongen tömdes och plötsligt blev det fokus på något annat. Min bild av att vara tvåbarnsmamma, med den lilla i bärsjalen samtidigt som jag planterar blommor med storebror var inte riktigt realistisk. Men vi ska bo här länge och behöver något att göra nästa sommar också. Huset målades, altaner byggdes och gräsmattan och garaget påbörjades trots allt, tack vara lite hjälp från nära och kära. På köpet blev vi nog lite händigare och lite pyssligare. 

IMG_7344

Vi blev lite mer miljömedvetna, men också större miljöbovar. 2013 var året då vi skaffade kompost, men slängde mat som aldrig förr. Vi flyttade närmare naturen och började ta bilen till jobbet. Vi skaffade snålspolande kranar och började bada i badkar..

2014 ska vi göra klart garaget, gräsmattan och kanske uppfarten. Eventuellt planterar vi ett par äppelträd och vinbärsbuskar, men framförallt ska vi vara nöjda över vad vi redan har. Istället för löften, tagga ner förväntningarna lite. Hundratals legobitar på köksgolvet blir till ett stilleben. Ett hem är till för att bo i. Jag funderar på att sluta prenumerera på inredningstidningar nu när huset snart är färdiginrett. Mindre input minskar risken för onödig konsumtion. Kanske har bloggen spelat ut sin roll, kanske är det bara dags att ändra fokus.

Gott Nytt 2014!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s