Arken

IMG_7446

En syndaflod är väl att ta i, men när all nederbörd kommer som regn och när dräneringen inte fungerar som det ska blir det blött. Det finns inget dagvattensystem i de gamla delarna av Täfteå så kommunen ordinerade att dagvattnet skulle ledas till en stenkista. Förmodligen är den för liten och marken runt om kring för tät för att vattnet ska rinna bort. Dessutom ligger grannarnas hus högre än vårt. Så nu har vi köpt en pump som får jobba tills den riktiga vintern kommer. Till våren måste vi gräva diken. Tur i oturen att vi inte planterade gräs över hela tomten.

IMG_7451 2

Bra information om dagvatten och hur man undviker översvämningar finns på Dinbyggare.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s