Good enough

Nog är det är en del som tycker att jag blivit på gränsen till hysterisk när jag rensar bort plast och annat kemiskt, men den som vill läsa om garagebygge och trädgårdsplanering får faktiskt hålla tillgodo ett tag till, operations avgiftning kommer att bli mer hardcore.

Barnrummet är rensat från gammal mjukplast och spjälsängsmadrassen i skumgummi är utbytt till en med boveteskal. Istället för att slänga skumgummimadrassen sparar jag den till kommande pyssel. Tänker att den är mer harmlös som tex en sittdyna på altanen för vuxenrumpor än som sovunderlag för bebisar. Skötdynan i skumgummi och plast var trasig och nött så ingen större förlust att den åkte i soporna. Ett par handdukar fungerar lika bra.

IMG_8067

Jag har inte slängt en massa prylar i panik, utan det finns tro det eller ej en prioriteringsordning. Annars riskerar man bara att bidra till ett ännu större sopberg. I första hand ryker plast som upphettas, har kontakt med mat och barn. Plast kan också vara mer eller mindre skadlig, läs mer i mitt gamla inlägg Det giftfria hemmet – plastprylarna om olika sifferkoder som finns tryckt på plasten.

Jag tänker få bra grejor med flera användningsområden som får hänga med länge. Allt som rensas bort behöver inte ersättas. Ju mindre prylar desto mer lättstädat och rymligare hem. Dock har jag inte kunnat låta bli att köpa några nya prylar. Oftast är ju alternativen så mycket snyggare.

Nästa anhalt är köket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s