Naturlig hudvård

Vill man vara helt säker på vad hudvårdsprodukterna innehåller gör man dem själv.  Förra året gjorde jag en egen deodorant av bikarbonat, potatismjöl och kokosolja, eftersom de aluminiumfria jag provat varit helt verkningslösa. Den fungerade toppen ett par veckor, sedan började det klia i armhålorna. Jag slutade därför med deo till vardags och började använda en vanlig med aluminium vid finare tillfällen.

Det har tidigare påståtts att aluminium kan orsaka bröstcancer. Senare forskning tyder dock på att det inte stämmer, men eftersom huden under armarna är tunn och absorberande, vill jag vara försiktig med vilka kemikalier jag smetar på. Jag upplever att jag vant av mig deodoranten, men det kanske man ska fråga någon annan om. Nu är jag i alla fall sugen på att göra ett nytt försöka på den hemmagjorda, men med ett annat recept

IMG_8302

Organicmakers.se är en superfin receptblogg och webshop där man kan köpa ekologiska ingredienser, utrustning och förvaringsburkar för för att göra sina egna hudvårdsprodukter. Där kan man bl.a köpa ett helt kilo bikarbonat. Mataffärernas påsar räcker ju inte särskilt länge när man både tvättar håret och städar med det. Jag är också sugen på att prova att göra en egen body butter och kommer så klart att skriva på bloggen, när jag lärt mig mer om hemmagjord hudvård.

Tillsvidare tar jag en paus från badrummet, men med fortsatt fokus på miljön och att minska kemikalierna i hemmet.

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s