Poops!

För ett par veckor sedan fick vi hem ett paket med färgglada allt-i-ett-blöjor från svenska Poops! Blöjan passar hela blöjperioden eftersom storleken kan justeras med tryckknappar. Vår testperson är snart nio månader, så jag kan förstås inte uttala mig om hur den fungerar på en nyfödd bebis. Som förstagångsanvändare måste jag säga att det är en riktigt praktisk tygblöja, så nära en vanlig man kan komma, eftersom blöjan består av ett stycke. Ett plus om man har en vilding på skötbordet. 

IMG_8511

Blöjorna har ett ytterlager i PUL som är vattentätt, men andas. De är testade och innehåller inga farliga kemikalier som ftalater eller bisfenol A. Invändigt finns två sorter; Bambu/bomull och CoolPass med microfleece. Vi har tre blöjor av varje.  

Tygblöjor_Insidor8Bild lånad från Poops.se

Spontant känns det så klart bättre med ett naturmaterial närmast huden. Bambu ska vara bra för känslig hud, eftersom den har antibakteriella egenskaper. Men CoolPass ger en torrare känsla och torkar otroligt snabbt. Bara ett par timmar på torkställningen efter tvätt och den kan användas igen. På båda modellerna sitter inläggen bara fast i ena änden, vilket gör det enkelt att skölja av blöjorna och snabbare att få dem torra.

IMG_8429

Blöjorna håller tätt och det har aldrig blivit skavsår av resårkanterna. En gång blev det läckage och röd rumpa, men det berodde nog mer på föräldrarna som inte bytte i tid än själva blöjan. Ett par gånger har vi provat den på natten och det har fungerat fint det med. Vi upplever inte att det skulle vara krånglare med Poops! när man är på språng. Det är bara att lägga den använda blöjan i en påse tills man kommer hem. Smidig för barnet då? Den är lite tjockare än en vanliga blöja eftersom den är gjord av tyg, men om man ska använda ett branschuttryck, det finns inga begränsningar när det gäller att ”utforska världen”. Vi är toppennöjda!

Läs mer om tygblöjor i förra inlägget Tygblöjor.

3 reaktioner på ”Poops!

  1. Vår dotter är 1 år, och vi har använt poops bambu/bomullsblöjor sen hon var cirka 3 månader. Är så himla nöjd, och har rekommenderat dem till alla vi känner. Läcker väldigt sällan, mindre än en pappersblöja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s