Ljusglimtar från Köpenhamn

Här kommer ett gästinlägg med inspiration från Köpenhamn. Julia som driver bloggen Everydaylifestyle får stå för inredningen när Anderssons Casa avgiftar hemmet. 

Det kliade i mina fingrar när jag gick in i den lilla butiken Urban Room No. 11 på Gullbergsgade 11 i Københamns lite mer grooviga stadsdel Nørrebro. Det var här min jakt på inredningsartiklar började under en lång-weekend i Köpenhamn i början av mars. Jag och min väninna, Sara, hade åkt ner till den danska huvudstaden för att leta i huvudsak lampor, men även en hel del av de där små sakerna som gör att ditt hem känns som ditt och ingen annans.

Urban Room hade jag fått rekommenderat av en väninna som är lite mer rutinerad på Köpenhamns gator och känner till de där småbutikerna som man annars så lätt missar. Det var som att gå in i ett litet vardagsrum, fullt av designerkoppar, tunna silkesblusar, fina underkläder och tavlor. Jag visste inte var jag ska börja det fanns så mycket fint!

image1På Urban Room kan man hitta de stora glödlamporna från Muuto designade av Mattias Ståhlbom som är stilrena, enkla och väldigt fina. Alternativt kan man tillverka en egen version själv, så som vi beslutade oss att göra till Saras barns rum. Det man gör då är att köpa en stor glödlampa och sladd från exempelvis Rusta och sedan sätta en metallklämma på. Denna är från House Doctor men det finns många fina varianter som skapar stor variation och låter den kreativa sidan jobba. Så här blev resultatet:

image2-2

En speciell pärla när man talar ljussättning är Kartell-butiken på Kristen Barnikows Gade 6. Där hittar man stilrena italienska lamporna och möbler. Speciellt lamporna är underbart fina och vi inhandlade följande två som nu smyckar Saras ljusa fräscha badrum, (bilden till höger).

image3

image4-2

 

 

 

 

 

image1

Missa inte heller Marimekko Concept Store på Gammel Mønt 7 i centrala Köpenhamn. Det ligger faktiskt bara mitt över gatan från Kartell, så om du besöker en av dem missa inte den andra. Marimekko har så mycket kul prydnadssaker och speciellt deras lekfulla tyger kan lyft upp de flesta rum.

image2

 

 

 

 

På Købmandgade, som är en tvärgata till Strøget, med ett stort antal butiker kan man hitta en och annan pärla. Mitt i röran av pryl- och klädbutiker låg där ett guldkorn med fantastiskt fina ljuslyktor, som nu smyckar mitt vardagsrum. Dessvärre kan jag inte komma på namnet, men jag kan ge ett smakprov på lyktorna och ljusstakarna som är perfekta både ute under sommarmånaderna och inne under vinterhalvåret.

image3-2

Kort om mig: Jag heter Julia och är själv i färd med att bygga nytt hus precis utanför Göteborg, i natursköna Kimmerbro. Stor del av min tid upptas därför av att praktiska husdetaljer, men kanske än mer av inrednings och hur vårt nya hem ska komma att se ut. Som tur är har jag min väninna Sara att dela mitt intresse med. Hon har precis flyttat in i sitt nya hus från HusCompagniet alldeles i närheten av vårt kommande. Därför var det extra kul att spendera en helg i Köpenhamn i jakt på inspiration.

image4

 

 

Om du vill följa med på min resa så besök:

Everydaylifestyle.se
Facebook-Julia/Everydaylifestyle
Instagram: JuliaEverydaylifestyle

 

En reaktion på ”Ljusglimtar från Köpenhamn

  1. Jag blev så lycklig när jag hittade bilder av vår gardin ” library” och jag önskar få teda på var jag kan köpa 2-3 meter till!
    Snälla HJÄLP!
    Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s