Buffert

När garaget och de större utgifterna till tomten är gjorda som matjord, grus och markplattor, kan vi börja tänka mer långsiktigt på vår ekonomi. Vi ska fortsätta spara till resor och till barnen, men det kanske viktigaste, bygga upp en buffert för oväntade utgifter. Nyare hus har vanligtvis färre oväntade utgifter. När allt är färdigbyggt vill säga, under byggprocessen får man nämligen förvänta sig att en hel del kostnader drar iväg.

IMG_9065

De flesta anser att det är rimligt med en buffert på två månadslöner som enkelt ska kunna tas ut vid behov. Det kan handla om en vitvara som gjort sitt, att bilen behöver repareras eller att tandläkarräkningen blev lite väl hög. Blir man arbetslös, sjukskriven eller tar ut föräldrapenning kan det också ta tid, innan man får de pengar man har rätt till.  Santander finns ett verktyg där man fyller i startbelopp, månadsinsättning och sluttid för att man enkelt ska få en överblick över sitt buffertsparandet.

Inlägget är skrivet tillsammans med Santander. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s