Finns det liv är det aldrig försent

Ibland får jag för mig, trots total brist på erfarenhet, att jag har gröna fingrar. Åtminstone verkar andra tro att man kan en del om trädgårdsarbete, när man bor i hus. Granntanter bjuder bort buskar, svärmor kommer med späda små själkar som ska bli till praktfulla sommarblommor och nu senast var det min mormor som gav bort fyra plantor med blåsippor. Det känns lite som att vara barnvakt för första gången, hur kan dom lämna ett så stort ansvar till mig?

IMG_9021

Runt ett par stora stenar ska vi ha en liten rabatt, så tänkte att där kan även blåsipporna få bo. Marken var full av lera, is och sten, så det gick knappt att gräva. Plantorna hamnade på en liten höjd, så försökte dölja massakern med lite torkad planteringsjord runt om. Jag försöker intala mig själv att blåsippor är tåliga och sprider sig som ogräs.

I pallkragarna tar farmor gamla jordgubbsplantor ett bad och från komposten osar en obehaglig lukt. Nu vill jag bara att min mamma ska komma hem från världens längsta semester och styra upp allt.

2 reaktioner på ”Finns det liv är det aldrig försent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s