På med blåstället

Kvällarna är ljusa och när barnen lagt sig finns det fortfarande tid för garagebygge. Nu ligger fokus på att spika innertak i carporten och klä in takfoten. Vi använder oss av dubbelfasad bergslagspanel 22*120 mm. Gruset under carporten är inte i marknivå, vilket betyder att det är nästan tre meter upp till taket. Brädorna är långa, så det blir svårt för Kennet att spika på egen hand. Igår kväll kapar han brädor, så att svärfar kan komma och hjälpa till med spikandet en annan dag.


Färgen vi använde till huset krävde ingen grundmålning, men den sög otroligt mycket i takfoten, där brädorna var obehandlade. De här brädorna är grundmålade, så det kommer att gå lättare när det är dags för målning om någon månad.

Det tar tid att bygga garage om man är noggrann, men i gengäld blir det ett fint resultat.

Kvar att göra på garaget
 1. Foder runt dörr, fönster och hörn
 2. Landgång i taket
 3. Innervägg och innertak
 4. Hyllor och krokar
 5. Elskåp, belysning och eluttag
 6. Läkt och takpannor
 7. Målning
 8. Plåtdetaljer
 9. Montering av port

2 reaktioner på ”På med blåstället

 1. Åh, vad jag gillar din blogg! Vi bygger också hus och det var så jag hittade hit. Men jag måste säga att dina ekologiska tips och inredningstipsen också är otroligt uppskattade!
  Jag måste få fråga, var har ni köpt garaget? Eller har ni ritat och byggt det helt själva?
  Vi letar med ljus och lykta efter något som passar oss…

  🙂

  1. Men vad glad jag blir! =)

   Vi har ritat garaget själva, men tagit hjälp av en snickare som har bättre koll på själva konstruktionen än vad vi har. Snickaren har gjutit grunden och byggt ”skelettet” med regelverk och takstolar, sedan har vi gjort resten, som är mer tidskrävande än svårt. Materialet har vi köpt in själva. Det kommer bli en hel del garage på bloggen framöver, hoppas det kan vara till hjälp för er. Hör bara av dig om ni har några mer frågor!

   Å lycka till med husbygget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s