Ordning med överblivet

Hur många bygger garage för att ha någonstans att ställa bilen? I själva verket blir det en hel del annat som hamnar där och då gäller det att tänka till lite extra på förvaringsmöjligheterna.

För en knapp tusenlapp extra fick vi takstolar konstruerade för att maximera förvaringsutrymmet i taket. Vi hade råspont över från bygget av yttertaket som vi la ut som en landgång över takstolarna. Här kan man ställa sådant som inte används så ofta. På bilden är landgången halvfärdig, så utrymmet blev tillslut dubbelt så stort.

Största delen av förvaringen kommer att ske på den innersta väggen, så vi bestämde oss för att göra den helt klar redan nu. Eftersom vi inte vet om vi kommer att vilja isolera garaget i framtiden och då mina föräldrar hade flera balar 120 mm isolering över, la vi det mellan reglarna i väggen och täckte med byggfolie som vi ändå hade över från husbygget. Byggfoliet som ska fungera som luft- och ångspärr, tejpades igen med åldersbeständig tejp. Kennet la ett till lager 45 mm isolering mellan liggande reglar (vilket jag tyckte var lite överdrivet). Sedan skruvade vi upp gipsskivor, som vi målade med överbliven väggfärg.

Vad jag älskar att ta till vara på gammalt byggmaterial, gratis och mindre som står och tar plats. Jag väljer dock att ignorera att den gamla isoleringen med tjugo år på nacken, förmodligen har badat i flamskyddsmedel och är giftig och cancerframkallande. Väl förseglad i väggen är det i alla fall ingen som kan peta på den.

Vi hade även över garderobsförvaring från ELFA som vi kompletterade med några nya konsoller, hyllor, krokar och vertygstavlor. Med bättre ordning på verktygen kommer hemmafixandet att gå smidigare framöver, aldrig mer leta efter hammaren i 30 min innan man kan börja bygga.

Garaget är inte färdigt, men målbilden är uppfylld. Underbart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s