Ättika mot unken lukt

Fyndade en gammal skinväska som legat lääänge i föräldrarnas förrådsutrymme. Den behövde en liten makover för att kännas fräsch. Torkade först av den med en fuktad trasa med lite såpa, sedan på med skoputs. Men den luktade fortfarande lite unket, så var tvungen ta till tricket med ättika.

IMG_9478Häll en skvätt ättika i en liten skål, placera skålen tillsammans med väskan (eller plagg som luktar) i en plastpåse och knyt åt. Låt stå och gotta sig ett dygn. För extra fräschör byt sedan ut ättikan mot några droppar eterisk olja och vatten och låt stå ytterligare ett dygn. Färdig att hänga över axeln!

Man kan även använda ättika när man rengör spisen (tillsammans med bikarbonat), när man kalkar av kaffebryggaren eller som sköljmedel.

2 reaktioner på ”Ättika mot unken lukt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s