Äpplen, syrén och tålamod

IMG_9757

Ett tips om man inte vill ha dop, men ändå en liten ceremoni är att plantera ett träd till bebben. Vi planterade två äppelträd i helgen, rödluvan och transparent blanche. Storebror måste ju också få ett. Dessutom är det bra om de inte är ensamma så kan de pollinera sig. Annars kan man så klart ta en titt om grannarna har ett. Nu får vi bara ha tålamod, för det kan dröja innan de bär frukt. Det luktade dynga i groparna vi grävde, från korna som betade här en gång i tiden, så förhoppningsvis finns det gott om naturligt gödsel.

IMG_9773

Den ungerska syrénhäcken som vi satte i höstas verkar trivas fint. För en dryg månad sedan beskar vi den ner till fotknölarna och nu är den ca 40 cm hög, grön och frodig. Men blommor kommer nog först nästa år. En friväxande häck behöver bara beskäras en gång, praktiskt men också väldigt fint när det finns gott om utrymme på tomten.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s