Plattsättning

Betongplattor, standardvarianten 35*35 cm är nu på plats på vardera sida om trallen. Äntligen! Nu saknas bara sommarvärmen och ett vind/insynsskydd mot grannen.

IMG_9903

För snart 2 år sedan när markförberedelserna gjordes, såg vi till att det lades ut grus på baksidan för att underlätta altanbygget. Det har fått sätta sig under två vintrar. När det var dags för plattsättning fyllde vi på med 4 cm stenmjöl.

IMG_9792

Kennet skötte finliret. Han paddade med en markvibrator, sedan la han ut läkt och skrapade med en rak bräda, för att få en jämn yta med en lutning ut från huset. Får man bara till underlaget är det sedan en enkel match att lägga ut plattar. Jag är ändå lite mallig över att jag med mina spaghettiarmar under två kvällar, helt på egen hand, bar och la ut 260 plattor à 14 kg, dvs ca  3 600 kg betong. Vi hyrde en plattkap för att plattorna skulle hamna i kant med trallen. Hade vi varit lite fiffiga hade vi istället byggt trallen utifrån måttet på plattorna, men man lär sig något varje gång. Kennet var i alla fall så pass förutseende att han grävde ner plintar till vindskyddet, i samma veva som plattsättningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s