Skyddat läge

Reglarna som vi hade som byggställning när garaget byggdes, har nu blivit ett vindskydd. Kennet grävde ner två plintar i marken, fäste två stående reglar mot husfasaden och två stående i varje plint. Den nedersta regeln fäste han i plintarna med franska skruvar och med ett beslag i väggen, resten staplades med små träbitar som distanser, för att få en glipa mellan varje bräda. Jag har läst att det är bra om vindskyddet inte är helt tätt, då är det risk att vinden sveper in som en virvel och får motsatt effekt. För extra stabilitet skruvade han fast reglarna med fyra stora bultar.

Vi var lite osäkra på om vindskyddet skulle bli svart eller vitt, men tillslut slog vi till på svart slamfärg och jag är supernöjd. Det är ett miljövänligare och billigare alternativ som ger en matt yta. Det är vilsammare för ögat än en blank färg.

Min pappa har polerat upp tre gamla båtpropellrar i mässing. Jag tycker de passar bra som pynt, när man bor i en gammal fiskeby.

Möbler i rotting och blommor i starka färger mjukar upp hörnan, men nästa år vill vi ha något mer sittvänligt och stora terrakottakrukor med en större växt som klättrar längst väggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s