Tvåltillverkning

Sedan i vintras har hela familjen använt hud- och miljövänlig ekologisk tvål från Malin i Ratan. Efter att ha läst på en del om tvåltillverkning är jag nu grymt sugen på att testa själv. Börjar vi göra egen tvål blir vi självförsörjande på hudvårdsprodukter (läs mer under kategorin nopoo). Först ut blir en tvål för handfatet, men tanken är att så småningom komponera ihop en egen hårtvål. Eftersom det är en hel vetenskap, kommer jag i ett par inlägg framöver skriva lite om hur det går till, vad man behöver för prylar och ingredienser, mina erfarenheter etc.

IMG_8189

Kanske blir det en ny hobby eller så inser jag att det är lättast att köpa färdigt. Tvålarna ska mogna i minst en månad, så det gäller att ha tålamod. Nu måste jag bara se till att man och barn lämnar huset, för i processen ingår att man blandar till lut, vilket är frätande och måste handskas med försiktighet, men mer om det inom kort. Håll tillgodo!

En reaktion på ”Tvåltillverkning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s