Kontor i hemmet

Arbetslivet är på många sätt anpassat efter ålderdomliga förutsättningar. Den tekniska utvecklingen har gjort att maskiner kan utföra det arbete som människan tidigare gjort manuellt. Moderna IT-lösningar gör att vi inte bara kan kommunicera via mail och mobiltelefoni. Istället för att ta flyget, kan vi ha videokonferenser med människor tusentals mil bort. Tidseffektivt, ekonomiskt och miljösmart. Trots det går de flesta av oss ändå till gruvan och blir kvar där tills klockan slår 17. En timmes pendlingsavstånd är dessutom inte ovanligt.

IMG_1333

Fler skulle kunna arbeta hemifrån och fler skulle kunna jobba mindre och få mer tid till familj och fritid. Oavsett om man åker till en arbetsplats eller stannar hemma kan arbetet många gånger effektiviseras. På Staples finns tips som gör arbetet hemifrån mer effektivt.

Eftersom jag jobbar inom socialt arbete, är det inte möjligt att förlägga all arbetstid på hemmaplan. Att träffas öga mot öga är en viktigt del av arbetet, men dokumentation och annat skrivbordsarbete skulle i princip kunna göras varsom helst. I dagsläget ingår en del beredskapsarbete som innebär att jag får vara hemma, men måste vara nåbar och på plats inom 30 min. Då kan jag ägna mig åt det som betyder mest, min familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s