Det riktiga allrummet

Den stora rensningen fortsätter och i tvättstugan är det numera militärisk ordning som gäller. Vi får se hur länge det håller. Tvättstugan fungerar nämligen också som groventré med förvaring av ytterkläder och skor, källsortering och skötbord. Här hamnar allt som ska fixas eller bäras ut till garaget. Man kan pynta och piffa ett hem hur mycket som helst, men i tvättstugan prioriterar jag rymd och arbetsyta. Det är praktiskt med en bred bänk där man kan vika tvätt och det man använder varje dag måste finnas nära till hands. En tvättstuga kan nog aldrig bli för stor.

IMG_4359

Gömmer man ytterkläderna bakom skjutdörrar med speglar, känns rummet större.

IMG_1457Ett par handdukar på en tunn bebiskudde funkar fint som skötbord när man bojkottar PVC och skumgummi.

IMG_1449

Samlar man rengöringsateraljerna på ett fat, blir det mest alldagliga riktigt prydligt. Perstorps ättika är inte bara bättre för miljön än Mr Muscle, den är ju snyggare också.

IMG_1453Blodvite är inget krav för att man ska ta fram plåsterlådan. Den här fiffiga lådan är som vanligt ett fynd från mina föräldrars prylsamling.

2 reaktioner på ”Det riktiga allrummet

  1. Åh, vad kul att jag hittat till din blogg!

    Du skriver om mycket som intresserar mig; barn, husbygge, tillverka egna hudvårdsprodukter mm. Sen är det såklart extra kul att du bor i Täfteå, byn där jag växte upp!

    Tittar gärna in igen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s