Tillbaka till framtiden

Imorse hörde jag på radion att 80-talsklassikern Tillbaka till framtiden utspelar sig just 2014. Vi har visserligen inga flygande bilar, men vi kan likt Joakim von Anka se personen vi pratar i telefonen med och vi har TV i våra telefoner.

Byaföreningen har omförhandlat internetavtalet, så istället för närmare 400 spänn kommer vi från årsskiftet betala 63 kr för 100/100. Tidigare ingick TV i abonemanget, men det får man numera lösa på egen hand. Klokt tycker vi.

IMG_1478Det är få TV-program som vi följer i realtid. Ibland känner jag för att se flera avsnitt på en gång och andra gånger delar vi upp en film på två kvällar. Genom att streama kan jag titta när jag vill och jag slår på det jag verkligen vill se, helt gratis.

Det känns lite läskigt, men ändå väldigt rätt i tiden att skippa traditionell TV. Lite som när vi sa upp det fasta telefonabonemanget. Så här i efterhand var det helt rätt beslut. Genom att skära ner på antalet fasta utgifter ökar friheten i hushållsekonomin. Ser vi på kostnadsfria play-kanaler, som faktiskt har ett bra utbud, kan vi tjäna 4000 kr jämfört med liknande boxalternativ och förhoppningsvis leder det till ett TV-tittande med mer kvalitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s