Terapi

För inte så länge sedan räckte det att ställa skorna i hallen hos mina föräldrar, så var de putsade när jag skulle hem. Men när man passerat trettio bör man klara det själv. Jag fick ett kit i födelsedagspresent med två olika borstar, en för ljusa skor och en för mörka, tre skokrämer i olika nyanser och en liten borste för mocka. Nu har putsandet blivit terapi.

Vid skotillverkning används ofta hälso- och miljöfarliga kemikalier. Sköter man om sina skinnskor räcker de betydligt längre och man slipper belasta miljön i onödan. Mina chelseaboots från Kavat är miljömärkta och skinnet är garvat vegetabiliskt. Jag använder dem nästan jämt. Men när det regnar är det gummistövlar som gäller, impregneringssprayen har en för obehaglig innehållsdeklaration för att den ska kännas ok att använda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s