DIY make-up

Då var det dags att prova göra smink på ingredienser från skafferiet. Allt som behövs är arrowrot, kakao och kanel. Inga konstigheter. Recepten hittade jag på Wellness Mama.

IMG_1585

Chocolate eyeshadow

Blanda kakao, kanel och pyttelite arrowrot.

IMG_1606

Cinnamon foundation/blusher

Blanda arrowrot, med lite kanel och kakao tills du får fram samma nyans som din hud. Vill man göra en blusher, ökar man bara mängden kanel och kakao.

IMG_1617

Resultatet då? Det blir inte lika finfördelat som mineralmake-up, speciellt inte ögonskuggan  som innehåller mindre arrowrot. Det är därför lite meckigt att applicera ögonskuggan snyggt och slutresultatet blir inte täckande, alltså inget för en partykväll, men möjligtvis ok dagtid. Min foundation är däremot lättare att få till, om man bara ser till att ha en bra borste. Jag tycker det blev en bra nyans och den luktar inte lika mycket gofika som ögonskuggan. Hur som helst blir det ju galet mycket billigare än vanligt smink. Tänker att en concealer kräver mer finfördelade ingredienser för att det ska bli bra, så nästa gång vill jag prova att göra mineralsmink. Måste bara läsa på lite först.

2 reaktioner på ”DIY make-up

  1. Hej! Jag hittade din blogg när jag ville ha sökte info om bovete madrassen som du beställde, jag undrar om du tog ut alla lösa bovete skal o tvättade det tyget eller vädrade du bara madrassen? Tycker den luktar lite speciellt men vet inte om man kan ta ut skalen… Mvh Maria

    1. Kudden tömde jag och tvättade pga av magsjukeincident, men det var rätt bökigt och skulle tro det är ännu bökigare med madrassen även om det går. Jag har påpekat till de som säljer madrassen att det helt säkert finns en efterfrågan på en madrass med ett överdrag i GOTS-certifierad bomull och det är möjligt för dem att göra det. Det hjälper visserligen inte oss som redan har madrassen. Luktar den skumt eller om du är rädd för kemikalier från tillverkningsprocessen rekommenderar jag att du vädrar eller om du har tid töm och tvätta. Ha en fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s