Ute är mörkt och kallt

För snart tre år sedan åkte vi till Koh Mok i Thailand och gifte oss. Det är helt otroligt vad tiden gått fort. Sedan dess har familjen blivit större och ledig tid och pengar har istället gått till husbygge och hemmafix. I år blir det ingen resa till Thailand, men med säkerhet gör vi det igen om ett par år. Resorna brukar vara dyra över jul, men de blir billigare i slutet av januari. Då är klimatet behagligt och risken för regn ganska liten. På Momondo.se, som jag skriver inlägget ihop med, kan man hitta de billigaste resorna.

Oftast ligger de finare och mindre exploaterade platserna en bit bort från flygplatserna. Har man småbarn får man göra en avvägning, hur lång transfer man orkar med, men har man tagit sig ända till Thailand, kan man plåga sig lite till, för att hitta paradiset. Behöver man vila, kan man ju alltid boka en hotellnatt ganska nära flygplatsen och sedan åka vidare när man är utvilad.

IMG_7402

Eftersom man för det mesta får hjälp att hitta från A till Ö, behöver man inte vara speciellt resvan. När man hoppar på en båt som går till flera öar brukar man få ett klistermärke på tröjan som visar var man ska kliva av, sedan är det någon som föser av en på rätt ställa. Det krävs alltså ingen större tankeverksamhet. Jag kan därför rekommendera att bo på fler än ett ställe. Man behöver inte vara en ung backpacker för att öluffa.

_MG_3630

Vad gör man på dagarna då? Vi är inte så mycket för att shoppa, utan åker gärna till platser där shoppingutbudet är obefintligt. Vi är nöjda bara vi får kritvita stränder, ljummet turkost vatten och en mangoshake i handen. När vi tål solen lite bättre gör vi en båtutflykt. På kvällen äter vi chicken cashew och lägger oss tidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s